Öppet brev till Kissies annonsörer

Kära Tele2, Interflora, Webtraffic, Bubbleroom, GratisBio, Netonnet, Kia Motors, Telenor, Adtech, StylesOfSweden och SMSGULD,

I veckan har, som ni säkert vet, den kända bloggaren Alexandra ”Kissie” Nilsson varit i medialt blåsväder. När en fyra år gammal Youtubefilm där hon och hennes bror, också han känd bloggare, diskuterar sina planer att marknadsföra ett nynazistiskt parti omskrevs på nyhetssidan Nyheter24 väcktes den skandalomsusade 19-åringens vrede, och ledde till ett ganska anmärkningsvärt telefonsamtal med Nyheter24-reportern Pascal Engman. I detta samtal lyckades Kissie såväl förtala som hota journalisten, vilket hon sedan följde upp med ytterligare ett förtalande blogginlägg med fokus på sagda journalists sexuella läggning. Eftersom nyhetssiten Nyheter24 inte bryr sig mindre om sina yrkesmän och -kvinnor än någon annan respektabel nyhetskanal tog de detta på allvar, och gjorde en polisanmälan av Alexandra ”Kissie” Nilsson.

Efter att ni också reagerat på hennes oövertänkta utspel och tagit bort era annonser från Kissies blogg verkade plötsligt ångern drabba henne, och hon tog i ett blogginlägg avstånd från nynazismen och bad Pascal Engman om ursäkt. Nyheter24, som inte ville vara ogina, drog tillbaka sin polisanmälan, och Kissie kände sig lättad – ”det är riktigt skönt för det var mest en onödig grejj”, som hon skrev på sin blogg den 24 februari. Hon fortsätter med en skälmsk ton ”Jag tog aldrig anmälan seriös, själva ‘bråket’ tog jag mer som ett problem.”. Så anspråkslöst av henne.

Nu, bara några dagar efter att bloggaren varit i sådant blåsväder, verkar hon själv väldigt lugn. Idag skrev hon exempelvis att hon ”bokat in alla annonsörer på möte igen, 2 ska upp under veckan redan *pust*”. ”Stormen är lixom ‘över’ nu haha!”, konstaterar hon. Jag tänkte höra med er: är stormen alltså över nu?

Alexandra Nilsson, alias Kissie, har under sin bloggkarriär lyckats förolämpa och förnedra en rätt ansenlig mängd personer. T.ex. har hon frånsett Pascal Engman outat minst tre personer sexualiteter mot deras vilja (och dessutom raljant skrivit om homosexualitet i stort), hon har glatt filmat när hon förnedrar hemlösa, hon har, medveten om sin stora läsekrets, aktivt jobbat för att fördöma folk som i hennes ögon är tjocka, fula eller på andra sätt värdelösa. Utöver detta – på ett mer affärsmässigt plan – har hon brutit ett antal avtal med samarbetspartners och upprepade gånger stulit foton utan att skriva upphovsman eller ta ner dem när vederbörande hört av sig. UPDATE: Som sagt…

Jag vet inte om ni, kära företag, håller med Kissie när hon säger att hon ridit ut stormen. Men jag vet att jag inte håller med. Vi pratar här om en person som inte självmant bett om ursäkt en enda gång – om hon inte märkt att det är hennes egna skinn som står på spel. Hon har gång på gång sårat och förolämpat människor, och sällan tagit tillbaka något. Hennes otidsenliga användande av ordet ”bög” – som den värsta förolämpningen en normalbegåvad person kan uthärda – ej att förglömma. Hon är kort och gott, oaktat om hon försöker eller borde vara det eller ej, ingen bra förebild och inget bra ansikte utåt.

Jag kan inte ställa krav på hur eller om hon ska blogga, och det gör jag inte heller. Däremot säger jag att jag ogillar hennes respektlösa sätt mot andra människor. Att det förmodligen kommer slå tillbaks mot henne själv en vacker dag är en historia för sig – den dagen, den sorgen. Vad jag kan göra är att informera er, Tele2, Interflora, Webtraffic, Bubbleroom, GratisBio, Netonnet, Kia Motors, Telenor, Adtech, StylesOfSweden och SMSGULD, om att nu strunta i hur dåligt Kissie gång på gång beter sig mot sin omgivning och glatt börja annonsera där igen – det är ett utmärkt bra sätt att visa att ni bara bryr er om klick och pageviews och hjärtligt skiter i vilka sammanhang ni syns i. Och jag lover er – det kommer sätta spår i min bild av er som företag. Min och förmodligen många andras.

Det finns väldigt många bloggare i Sverige som bryr sig om, och respekterar människor. Jag kan ge er många tips om ni vill ha. Men snälla ni, ta inte risken att återigen stå med nedsolkat ansikte utåt – köp inte Kissie i säcken.

Detta inlägg har efter er snälla feedback mailats till samtliga företag som nämns i inledningen. Även företagen SMSGULD och StylesOfSweden, som nu på morgonen lade upp banners på Kissies förstasida, har fått ett varsitt mail. Alla svar och reaktioner jag får från företagen lägger jag upp här.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

95 kommentarer till Öppet brev till Kissies annonsörer

 1. J skriver:

  fan vad bra inlägg, hoppas företagen tar sig tid och läser, du borde maila inlägget till diverse inblanade föetag

 2. sickgirl777 skriver:

  Tjusigt,smart och redigt skrivit – och jag tycker det är en väldigt angelägen fråga, kan man bete sig hur som helst som offentlig person,svaret är enj, man har ett ansvar,precis som varenda en annan ”vanlig” jäkel har!

 3. Emmy skriver:

  word.

 4. Hanna skriver:

  Huvudet på spiken! Sjukt skarpt skrivet och jag håller verkligen med om att du borde skicka det vidare till företagen!

 5. thidan skriver:

  Vettigaste jag läst på länge. Way to go!

 6. fanny skriver:

  Tycker det är bra att de äckliga företagen faller ner i hennes fall.

 7. Isabel skriver:

  Kunde inte ha sagt det bättre själv. Och jag håller med till fullo.

 8. Linda skriver:

  Så jäkla bra skrivet! Tycker du ska maila detta till berörda företag.

 9. Hannes skriver:

  Ja, alltså hon är helt bisarr.
  Bra att du skriver såhär, förhoppningsvis kan hon förlora lite annonsörer.
  Som en apa på zoo. Jag skriver om exakt samma grej jag ikväll!

  http://hanneshervieu.se/kissie-hotar-journalist-analys/

 10. j. skriver:

  kissie behöver lära sig en läxa alla människor förr eller senare lär sig; det finns konsekvenser för ens handlingar. hon har uttalat sig om allt för mycket utan en konkret konsekvens. hoppas denna gången får folks bägare att rinna över…

 11. Sandra skriver:

  Kör på bara, skitbra! Man kan inte bete sig hur som helst, gäller alla människor! :)

 12. Johan skriver:

  Mycket bra!

  Jag kollar kissies blogg till och från, om det kommer upp annonser kommer jag att kontakta vederbörande företag och be dem ta ner annonsen.

 13. Josefin skriver:

  SÅ BRA SAGT!

 14. H skriver:

  Det är en sorgens insikt att jag sedan flera år tillbaka har mobilabonnemang hos Telenor. Känner i övrigt ingen respekt alls för dessa företag som inte granskar sina annonsplatser bättre.

 15. Knave skriver:

  Hej,

  Ifall man är beredd att sälja själ och istället tittar på hur mycket varumärket egentligen skadas att exponeras hos KISSIE just nu är det säkert ”hetare” än någonsin.

  Jag tror att en annonsör kan få ett mycket bättre resultat just nu inom kanalen Kissies blogg.

  Sen kan man diskutera moral hit eller dit. Jag bryr mig inte om ett företag jag köper saker av och är nöjd med dessa artiklar vart fan dom annonserar. Självklart tar jag också avstånd från nazism och liknande. Men ser även viss vinning för annonsörer denna tid.

  Tänkt på det.

  För mig är Kissie en omogen och outbildad person som inte riktigt vet vad hon håller på med. Hon inser inte sitt medias påverkande och är generellt oklok.

  / En kapitalist inom mediebranschen

 16. pxl skriver:

  Väl rutet. Må nu annonsörerna tänka både en och fyra gånger extra innan de beger sig ner i det träsket.

 17. Sanna skriver:

  Hej:)

  Bra gjort. Hoppas du mailar till företagen också. Förstår inte att man som företag vill synas på hennes hemska blogg. Åter igen: jäkligt bra gjort!

 18. Daisy skriver:

  Hej Jack!
  Jag fick ett gott råd en gång av en kollega när jag jobbade inom restaurang. Hon sa, se till så att så många personer som möjligt som säger sig hålla med dig och det du skrivit också skriver under med sitt namn, för om det kommer till strid så får man oftast stå där ensam.
  Inte för att jag i detta fall tänker på att det skulle bli någon strid för din del och detta inlägg. Men jag skulle gärna vilja kunna skrivit under ditt inlägg innan du skickade det till annonsörerna. För en sak är säkert, jag håller med dig, var och hur de annonserar sätter spår i min bild av dem som företag och jag är hur villig som helst att välja ett annat.
  Ha det så gott!
  Daisy

  • kwasbeb skriver:

   Daisy!

   Tack för visdomsord och fin feedback. Du skulle så gärna fått stå med som avsändare i mailet – men en kommentar av ovanstående kaliber räcker nog gott som stärkande signatur.

   Detsamma!

 19. IDA skriver:

  FY FAN VAD BRA! Länkar när jag kommer hem.

 20. S skriver:

  ajajjj bra skrivet !!! visst att företagen kanske får mer kunder eller vad det nu är men på någon annans bekostnad fyfan fult !!!

 21. Tommy Kreutner skriver:

  Å andra sidan kan hon väll bara vända sig till helt nya annonsörer som säkert gärna ställer upp, Sverige Demokraterna, OldEagle.com och Nordiska Förlaget till exempel.

  Jag bjuder gärna på dessa tipsen om du skulle råka läsa här Kissie.

 22. Mickey J Barczyk skriver:

  Kissies mfl är BigBrother i bloggform fast för minderåriga. Sånt gillar annonsörer. Frågan är om vi någonsin kommer bli av med sånt uppförande när straffen för förtal är så låga och annonsinkomsterna så höga.

  Bra inlägg, hoppas att det rör om i grytan!

 23. Riktigt bra skrivet!
  Roligaste annonsen jag sett på hennes blogg var dock en för Rusta. Kändes lagom passande i hennes ”lyxblogg”. Såg den bara dock en gång, så antar att hennes stab uppfattade hur fel det såg ut ;D

  Tyckte väl förövrigt att jag kände igen din header! Hittade ju dig på buzz för ett par dagar sedan ^^

 24. Sandra skriver:

  Fan vad bra skrivit! Håller med allt du tagit upp!

 25. pounehsblog skriver:

  Detta var otroligt bra sagt.. Jag gillar verkligen sättet som du skriver på!
  Hoppas verkligen att flera personer fattar sanningen och slutar blåneka att Kissie bara sprider negativ energi!

 26. Bumling skriver:

  Vem fan är Kissie? Är det nån ytterligare ”big brother/paradise hotell” idiot som råkat få för mycket tid i rampljuset? Var in på hennes blogg och läste några rader innan jag stängde ner sidan… Herre gud.. Hur kan folk ödsla tid genom att läsa hennes dynga?

 27. KaptenUsling skriver:

  Där satt den, som ett sviskon i en gåsaröv!
  Vidare kommentarer är helt överflödiga.

 28. Astrid skriver:

  Otroligt bra skrivet!
  Vill gärna höra om du får respons från de ovan nämnda företagen.

 29. Elina skriver:

  Bra skrivet. Jag skulle då inte vilja förknippa mitt företag med något så trashy som Kissies blogg.

 30. Anna Loverus skriver:

  Det är ju så självklart egentligen. Klockrent skrivet!

 31. Emma skriver:

  Väldigt bra inlägg, håller helt med dig. Hade inte besökt hennes blogg på flera veckor därför att jag fick virus av hennes blogg, men efter aftonbladets artikel gick jag och in och kikade (nu med installerat internetskydd…)
  Usch, har ingen respekt för alla annonserare som väljer att lägga upp på hennes blogg. Ta avstånd från Kissie, så kommer ni att få min, och många andras, respekt. T.ex. – min lillasyster gick och tjatade om att hennes lår är för stora och ”fettiga” efter Kissies oacceptabla inlägg om att lår inte fick gå ihop. Detta är ju endast en bråkdel av allt hon skrivit och gjort.
  Fy på den människan, hoppas hennes knappt påbörjade karriär en gång tar slut.

 32. Pingback: Top Posts — WordPress.com

 33. Béatrice Karjalainen skriver:

  Så bra skrivet!

  Ps. Länken till brutna avtal länkar till en wpinloggning.

  • kwasbeb skriver:

   Tack för heads up. Den länken går till en blogg som verkar ligga nere just nu. Den kommer nog upp snart igen.

 34. Hasse skriver:

  Vilken vidrig människa den där ”Kissie” uppenbarligen är. Hur kan man vilja sammanblandas med henne?

 35. Jörgen Bröms skriver:

  Mycket bra. Hur kan vi hjälpa till?

  • kwasbeb skriver:

   Tack Jörgen!

   En kommentar där du understryker att även din bild av sagda företag skulle förändras till det sämre är gott och väl hjälp nog. Men om du vill vara hygglig och fortsätta utöver det så är all spridning av min text av godo – har du en egen blogg, länka, har du Facebook, sprid, och jobbar du som webbchef på en liberal dagstidning utgiven i Eskilstuna – ja, då finns det en hel del i övrigt du kan hjälpa till med!

 36. mycketyck skriver:

  Äntligen någon som reagerar på denna unga dams bloggande och det hon utsätter andra för. Tycker detta var mycket bra skrivet.

 37. Erik skriver:

  ”köp inte Kissie i säcken” – Fan va bra :)

 38. Pingback: Reaktionerna | Kwasblogg

 39. Åsa Wallenrud skriver:

  FANTASTISKT!!! Jag håller med allt..

 40. Tony Nordin skriver:

  Väl rutet! Hoppas det här tar fart ordentligt. Såg att länken nu även dykt upp på Cuzz vilket borde ett par klick. Tänkte även tipsa min bror Roger Nordin (homosexuell radiopratare på RixMorronZoo) om det här och så kanske han har något att säga också! :)

 41. Jörgen Bröms skriver:

  Har länkat ut den på twitter och fått ett gäng RT i varje fall. Skickade även ett mail till NetonNet och förklarade att de kan glömma mig som kund om de annonserar.
  Lär väl inte göra något större intryck, men det kändes bra…:-)

 42. Thomas skriver:

  Mycket intressant inlägg! På ett sätt så gynnas ju Kissie av att göra och skriva om upprörande saker då jag tror många besökare faktiskt besöker bloggen med samma nyfikenhet som när mans stannar till vid en bilolycka. Så varje gång Kissie hamnar i blåsväder så ökar hennes antal besökare och även om det går in hundratals människor och klagar, så lär det ändå trilla in några som klickar på reklamen. Men det är ju här annonsörerna får göra ett ställningstagande: ska de få en liten boost i extra försäljning eller sluta associera sig med en dålig förebild för unga tjejer.

 43. Lite info skriver:

  Kissies domän hostas av bubbleroom så det samarbetet blir svårt att avbryta.. många som inte vet detta. Tycker Bubbleroom och Kissies ska skärpa sig.

 44. bobo skriver:

  kissie gjorde en bajsie?

 45. lassegw skriver:

  Den unga damen skriver. Hon skriver på ett sätt som gör en del företag glada. För se, då kan de visa upp sig samtidigt. De är så glada att de betalar henne för att fortsätta att skriva, att inte ge upp. För min egen del får hon skriva vad hon vill.

  Men, jag blir tvehågsen och frågande inför de företag som ändå gör gemensam sak med henne. Jag har så svårt att se att de hittills berörda annonsörernas varumärken står i samklang med den unga damens skriverier. Men jag kanske har fel, vi får väl se.

 46. Harriet Olsén skriver:

  Vad underbart skönt och riktigt uttryckt och skrivet. Det är så skönt när någon tar bladet från munnen. Tack!

 47. Anonym skriver:

  Så du läser Kissies blogg förstår jag.

 48. Mikael skriver:

  Låter som hon skulle platsa i ett politiskt parti ;)

 49. Pingback: Sympatipublicerar inlägg till annonsörerna på Kissies blogg « Sverige är inte världens navel!

 50. Jerlerup skriver:

  Bra initiativ. jag har lagt in hela texten med länkar och allt i min blogg, med referenser till din blogg givetvis. Så det blir spridning på texten.

  http://ligator.wordpress.com/2011/02/27/sympatipublicerar-inlagg-till-annonsorerna-pa-kissies-blogg/

 51. Yacob Nir skriver:

  Bra skrivit!

 52. Maria skriver:

  Bra skrivet! Instämmer till fullo. Jag vill inte köpa något av ett företag som annonserar hos en människa med de åsikterna.

 53. macopat skriver:

  Förvisso väldigt väl skrivet, och jag håller med dig; men dessa är insikter som annonsörerna själva borde komma fram till. Nu är det nog så att de tyvärr inte bryr sig om de moraliska aspekterna, utan bara om siffrorna, annars hade man inte annonserat där från första början.

  Jag har själv inte läst Kissie, men uppenbarligen lyckas hon väcka känslor, och det lockar läsare. Och allt som lockar läsare lockar alltid folk som vill tjäna en hacka. Bästa är att ignorera bloggar man inte tycker om, istället för att öka spridningen. Det är väl bara att gratulera Kissie, som lyckas så bra med att marknadsföra sig själv, lyckas locka läsare och annonsörer som är ute efter segmentet.

  Ett annat sätt är att ge tillbaka med samma cyniska mynt, och börja sprida att Tele2 och Telenor (t.ex.) stödjer nynazistiska åsikter, vilket de i indirekt gör. Försvinner förtjänsten, försvinner annonserna, och då försvinner stackars Kissie också. Nu har du börjat från fel ände.

  Det är bara att twittra ”Tele2 gör allt för pengar. Tele2 kramar nazismen i Sverige!”, och länka till det här inlägget, så kommer iaf jag att RT.

 54. Pingback: Fredrik Sågström - Öppet brev till Kissies annonsörer

 55. klara skriver:

  tycker också att de borde va värt att nämna att hon så gott som uppmanar små flickor till anorexia. tror de är många (inte minst föräldrar) som tycker de är ett stort problem. personligen skulle jag gärna sluta stödja dessa sponsorer för att dom vill vara delaktiga i detta.

 56. nolingo skriver:

  Skitbra! /Peter

 57. Sandra skriver:

  Grymt bra skrivet. Big up!

 58. jenny skriver:

  Mycket bra skrivet!

 59. Alistair skriver:

  Om man annonserar på Kissies blog kan man omöjligen ha hört ljudfilen där hon skriker på reportern.
  Det här är en nittonårig blåst brud med nazistsympatier och en faiblesse för att kalla folk ”bögjävel”. Jag ska beställa en ny bil nu lagom till våren. Dyker KIA upp bland annonsörerna så är de inte ett alternativ.

 60. Pingback: Ska vi storma mot Kissies? — emretsson.net

 61. M skriver:

  Väldigt bra skrivet.

 62. osunt skriver:

  Bra initiativ och helt rätt. Men frågan är om Kissie inte bara är toppen på ett isberg? Precis som dokusåpetrenden också visar så finns det många som är beredda att göra allt för uppmärksamhet och bli ”kändis”. Då väger moral och etik lätt. Dalar Kissie så finns det 10 andra som väntar på att ta över hennes marknadsnisch.

  Hoppas att många bäckar små kan få den stora floden av trashmedia att vända!

 63. Egon skriver:

  En smart ide är att alla som har en blogg hotar med att skriva dåligt om annonsörerna
  sexy bingo står ju bakom henne till 100%

 64. Henrik Sköld skriver:

  Bra jobbat! Bra skrivet! Bra initiativ!

 65. Henrik Sköld skriver:

  Besökte precis kissies sida…. alla annonsörer utom Gratis Bio är borta!

 66. Anna skriver:

  Mkt bra skrivet!

 67. Tommy Håkansson skriver:

  Hakar på och hjälper att sprida det här utmärkta inlägget.
  Det finns en punkt då agerande måste få konsekvenser, som ett markerande.

 68. Thomas Tvivlaren skriver:

  Way to go! Har helt missat Kissies märkliga värld och beteende men det här var ju ett bra sätt att få koll.

  Tele2 och stundtals Interflora är väl de enda som jag nyttjar av företagarskaran så det vore ju klädsamt att se att de avslutar samarbetet inom kort.

 69. Ymer skriver:

  Bra jobbat!

 70. Tim skriver:

  Jag hörde om det här på vakna med the voice och har nyss läst vad du har skrivit. Jag tycker det här är ett väldigt bra initiativ!

 71. Well, även jag ”skriver under” på det här.

  Bra skrivet!

 72. Anja skriver:

  Förbannat bra skrivet! Nu får man ju hoppas att annonsörerna fortsätter med att ta avstånd från hennes och liknande bloggar, vilket man tyvärr inte kan vara säker på. Jag tror inte att hennes blogg någonsin har varit så välbesökt som nu. Men hoppas kan man ju göra och jag gör bara tummen upp för ditt inlägg!

 73. Maria skriver:

  superbra skrivet!

 74. tummen upp till annonsörerna som tar bort sig från hennes blogg

 75. Mickis skriver:

  All reklam är bra reklam

 76. Kalle skriver:

  grymt bra!

 77. Klas skriver:

  Hahaha! Jack. Du bara måste vara jude. Jag lägger ingen värdering i det påståendet utan nöjer mig med att konstatera, helt enkelt.

 78. SpaderEss skriver:

  Vad kan man säga mer än att det är huvudet på spiken.

  Vad jag har svårt att förstå i denna Kissie affären att hon kommer så lindrigt undan vad gäller polisanmälan. Det finns bevis för både hot, förtal och ev. hets mot folkgrupp men ändå försvinner anmälan trots klara lagbrott. I så fall bör nog helikopterrånarna fundera på om dom inte kan tänka sig att be om ursäkt, för då verkar brott försvinna….

  Kan någon som hört inspelningen göra en egen anmälan tro?

 79. Acki skriver:

  Önskar att det fanns fler sådana som du Jack! Här kämpar man dagligen för att kunna ha en bra inverkan på barn/ungdomars syn på vår underbara och färgstarka samhälle, som består utav alla sorters människor som sida vid sida försöker att ha ett interkulturellt levnadssätt, som vill skapa ett harmonisk och demokratisk samhällsattytid. Där vi vill att alla människor från alla sorters hemkulturer, oavsett etnicitet, sexuell läggning, kön, handikapp eller ålder möts och där samvariation och samspel skall ske utan komplikationer. Men tyvärr finns det alltid sådana som Alexandra ”Kissie” Nilsson som med sina inlägg förstör synen på hur ett samhälle skall se ut vara byggd, och att det finns människor som följer hennes blogg och ser henne som en förebild är skrämmande. Jag hoppas att de företag som sponsrar och är hennes annonsörer inser vilken misstag de gör ifall de forsätter med att bidra henne med något, och att de faktiskt okejförklara och därmed delar och stödjer hennes åsikter. /Acki

 80. Pingback: Reaktionerna | Kwasblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s